Persoonlijke ontwikkeling duurt een leven lang!

De arbeidsmarkt is in beweging en banen zijn onzeker. In de kinderopvangbranche en het onderwijs moeten groepen soms uit nood sluiten. Gelukkig is er goed nieuws, want het aantal zij-instromers in de kinderopvang stijgt. Doordat het aantal zij-instromers stijgt is er ook steeds meer vraag naar verkorte praktijkgerichte opleidingen voor aankomend pedagogisch medewerkers en gastouders.

KIKI Kennisinstituut heeft de afgelopen 15 jaar veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen van CAO-erkende scholingen, VE-methodieken en het ondersteunen bij pedagogische vraagstukken bij kinderopvang organisaties, scholen en gemeentes. Vanaf heden biedt KIKI ook de volgende praktijkgerichte opleidingen aan:

  • Mbo 2, Helpende zorg en welzijn – gericht op gastouders
  • Mbo 3, Pedagogisch medewerker
  • Mbo 4, Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

De opleidingen zijn speciaal voor zij-instromers, pedagogisch medewerkers in opleiding en andere enthousiaste studenten ontwikkeld. Je wordt binnen 5 tot 18 maanden opgeleid van start bekwame tot vakbekwame reflecterende pedagogisch professional.

De uitdagingen en personeelstekorten spelen landelijk een grote rol, om deze reden opent KIKI Kennisinstituut vanaf 1 september 4 extra locaties verspreid door heel Nederland. Zo kan je binnen een uur op de opleiding aanwezig zijn. Je hebt één vaste docent, die jou de gehele studie begeleidt. De opleiding Helpende Zorg en Welzijn vindt geheel plaats via ZOOM en bij de opleiding Pedagogisch medewerker (mbo-3 en mbo-4) heb je de ene week live les op de locatie die jij hebt gekozen en de andere week heb je les via ZOOM. Op deze manier houd je extra tijd over om de opdrachten in de praktijk uit te voeren en je online portfolio bij te houden. De opleidingen worden niet afgesloten met schriftelijke examens, maar je toont door praktijkervaring, zelfreflectie en examenopdrachten aan dat jij aan de slag kan als vakbekwame reflecterende pedagogisch professional.

De opleidingen pedagogisch medewerker (mbo-3 en mbo-4) kan je volgen op de volgende locaties:

  • Groningen
  • Deventer
  • Bunschoten (Amersfoort)
  • Leiden
  • Eindhoven

Persoonlijke ontwikkeling duurt een leven lang…
In-Zicht is de eerste stap naar verandering