Nieuwsbrieven

Wat doen kinderen het liefst? Precies… spelen! Dat kinderen het liefst spelen is niet zonder reden. Dat is hoe kinderen de wereld om zich heen leren ontdekken. Dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn, leren zij door middel van spel. Niet alleen omdat ze het leuk vinden, maar ook is dit essentieel voor hun breinontwikkeling. Ben je het daar mee eens? Werk dan mee aan ons wettenschappelijk onderzoek en school jouw pedagogisch medewerkers als verrijken experts en zet je (VE-)opvang op de kaart als wetenschappelijk onderzochte kinderopvang waar spelen de basis biedt voor ieder (VE-)kind!

KIKI Training & Coaching gaat in het schooljaar 2021 – 2022 wetenschappelijk onderzoek laten uitvoeren over de effecten van het verrijken van spelen. Met dit onderzoek willen wij ons nieuwe programma VErrijken met Kiki met verschillende bijbehorende thema’s evalueren voordat wij dit onder een breder publiek uitrollen. Dit programma is gericht op pedagogisch professionals (medewerkers) in de kinderopvang* met als doel hen handvatten te bieden in het ondersteunen van de ontwikkeling van (VE-) kinderen.

Informatiebijeenkomst donderdag 22 april
Lijkt het jou interessant om deel te nemen aan dit onderzoek, maar heb je nog vragen? Stel deze vragen tijdens de virtuele informatiebijeenkomst op donderdag 22 april om 13.00 uur. Hierin vertellen we meer over het onderzoek en beantwoorden we jouw vragen.

Meld je nu aan voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst en/of voor het wetenschappelijk onderzoek ‘Pedagogisch VErrijken in de praktijk’ via het inschrijfformulier.

* Gastouders zijn uitgesloten voor het wetenschappelijk onderzoek. De voorwaarden om mee te kunnen doen aan het wetenschappelijk onderzoek:

  • Deelnemers aan het onderzoek moeten werkzaam zijn in de kinderopvang of peuteropvang met kinderen 2-4 jaar.
  • Deelnemers mogen ook meedoen als ze al VE zijn opgeleid.
  • Het maakt niet uit als er ook al met ander VE-programma wordt gewerkt, wel moet er ook met VErrijken met Kiki worden gewerkt, dit kan goed worden gecombineerd.
  • VE-locaties kunnen worden gecombineerd met reguliere locaties.
  • Deelnemers moeten mee willen werken aan het onderzoek. Wanneer je een in-company scholing gaat volgen, is het mogelijk om van te voren aan te geven welke deelnemers wel willen meedoen als ze worden ingeloot en welke deelnemers niet willen meedoen met het onderzoek en wel de scholing willen volgen.
  • De pedagogisch beleidsmedewerker/coach van de organisatie moet een aantal uur mogen vrijmaken voor het filmen van de pedagogisch medewerkers die deelnemen aan het onderzoek.

Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Categorie