VErrijken in de Kinderopvang

Kinderopvang

Want wat doen kinderen het liefst?
Precies… spelen!

Een programma voor ontwikkelingsstimulering – is dat wel nodig?

Kinderen ontwikkelen zich toch zelf in hun eigen tempo? Precies! Het enige wat jij hoeft te doen, is heel goed naar de kinderen kijken, hun ontwikkeling te volgen en (als er ruimte voor is) hen een stapje verder te helpen. Dit komt allemaal samen in:“Pedagogisch VErrijken met Kiki”

Dat kinderen het liefst spelen is niet zonder reden. Dat is hoe kinderen de wereld om zich heen leren ontdekken. Dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn, leren zij door middel van spel.

Wil je graag;

 • de speelleeromgeving verrijken met leuke en passende thema’s?
 • de ontwikkeling van kinderen op een speelse manier stimuleren?
 • de ouderbetrokkenheid vergroten?
 • de pedagogisch professionals werk uit handen nemen?

Dan is het nieuwste en leukste ontwikkelingsstimulerings progamma voor ieder kind: ‘Pedagogisch VErrijken met KIKI’! echt iets voor jouw organisatie!

Er zijn 33 verschillende KIKI, ontwikkelingskansen voor elk kind!

De thema's kun je los aanschaffen of in één van de 3 pakketten.


Bekijk Beer KIKI scholingen

VE BASIS BIJSCHOLING

Bekijk deze scholing door op de button meer info te klikken…

KIKI KANSEN IN KINDEREN GASTOUDERS

Bekijk deze scholing door op de button meer info te klikken…

WERKEN MET BEER KIKI IN DE KINDEROPVANG

Bekijk deze scholing door op de button meer info te klikken…

Meer informatie

Persoonlijke ontwikkeling duurt een leven lang.

Wil je investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van jezelf, je collega’s en/of kinderen, dan is het belangrijk dat je blijft ontwikkelen. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar.

Ons motto?

Je kunt pas kinderen begeleiden, opvoeden en hun iets leren als je de stenen van je eigen pad hebt opgeraapt. Anders zullen de kinderen erover struikelen. Niet alleen de kinderen plukken daar vruchten van, ook jij als persoon!

Ervaring
van anderen

 • De themaboekjes vind ik erg leuk en de kinderen reageren super leuk op beer Kiki. Kiki wordt tijdens het vrij spelen altijd wel betrokken. Ik heb bijvoorbeeld een poppenbuggy staan waar beer Kiki vaak in zit. Kiki hoort helemaal bij onze opvang en is hier niet meer weg te denken!

  Kinderopvang de Zonnestraaltjes
 • Met de KIKI thema’s kun je vele kanten op, een echte inspiratiebron. Ze zijn herkenbaar voor de kinderen en sluiten echt aan op hun belevingswereld. Daarnaast geven de thema’s mij ook weer extra handvaten en inspiratie. Ik vul de thema’s vaak aan met eigen activiteiten en ideeën. Zo maak ik het eigen en houd ik het ook voor mezelf leuk en uitdagend. Elk nieuw thema wordt geïntroduceerd door Kiki. De kinderen raden aan de hand van de spullen in haar knapzak waar het nieuwe thema over gaat. Daarna richten we samen een themahoek in en hangen we de woordkaarten op.

  Kinderopvang Eland
 • Sinds 2013 gebruiken wij het VE-programma ‘KIKI, ontwikkelingsstimulering voor elk kind!’. Als kleinschalig, agrarisch kinderverblijf vinden wij dit VE-programma het beste bij ons pedagogisch beleid en onze visie passen. We hebben twee stamgroepen waarin de KIKI-methode actief wordt gebruikt. De kinderen vinden de beer helemaal fantastisch. Ze willen ermee spelen, knuffelen en hun verhalen aan de beer vertellen.

  Agrarisch kinderdagverblijf de Vlindertuin
 • Sinds een jaar werk ik dagelijks met ‘KIKI, ontwikkelingsstimulering voor elk kind’. Elke dag zit Kiki klaar in de bakfiets om naar haar vriendjes te gaan. Als ik de kinderen uit bed haal is het een van de eerste dingen die ze vragen: ‘Waar is Kiki? Wat heeft ze meegenomen?’.De kinderen zijn verknocht aan de beer, maar ook aan de activiteiten. Iedere maand werken we met een nieuw thema.

  Gastouder Rolinde
 • Beer KIKI is niet meer weg te denken bij ons uit de opvang. De kinderen beleven met KIKI de leukste avonturen en leren hierdoor steeds nieuwe dingen. Wij als pm-ers vinden het gebruik van de Verrijken thema’s makkelijk in te zetten en weinig voorbereiding, waardoor we veel tijd aan de kinderen kunnen besteden. Ouders zijn ook blij met KIKI!

  Vigo’s Kinderopvang – Amersfoort
 • Lange tijd gebruikt. Ook een korte tijd niet ivm stoppen.
  Nu weer als gastouder begonnen maar dan alleen BSO. En Kiki kwam gelijk terug. In de 1e week mocht ze gelijk gaan logeren.
  Wilma Hellemons
 • Ik heb Kiki al een tijdje draaien in de gastouderopvang en vind het super leuk om er mee te werken. maar soms loop je wat vast omdat je steeds voor je gevoel het zelfde doe. En ben daarom even 2 jar gestopt. En sinds de lockdown en de Masterclassen die ik heb gevold en nog doen. heb ik weer zin om aan de slag te gaan

  Nicole Witsmeer
 • Leerzame training voor gastouders gevolgd. Gefinancierd door de gemeente. Eigenlijk alles wel gehad in mijn Spw opleiding, maar wel fijn even een verfrissing en weer alles vers in geheugen. Fijn dat je dit op je eigen tempo kan doen, ook de online avonden waren zeker een meerwaarde zodat je even kan sparren met collega’s. Hanneke was een fijne trainer. Dank je wel!

  De Drie Musketiers
 • Door het volgen van de 9-daagse pedagogiek en coach scholing heb ik mezelf ontmoet. Ik ben zelf verzekerder en heb veel werkvormen geleerd om te gebruiken tijdens de coaching. Top trainers!

  Helma Kraay
  Scholing
 • De grootste eye opener die ik kreeg in jullie training was de familie opstelling, waarin ik in zag waar ik stond ten opzichte van mijn gezin. Het heeft ontzettend veel impact gehad in mijn dagelijks leven dat ik daar nog steeds ontzettend dankbaar voor ben.

  Esther Rieks
  Scholing