SYSTEEM IN-ZICHT – COACH EN OPSTELLER

Deze scholing verzorgen wij als open inschrijving en in-company
Inhoud

Heb je de scholingen Systeem In-Zicht 1 Basistraining en Systeem In-Zicht 2 Verdieping gevolgd en wil je je verder in de methodiek professionaliseren? Dan kun je doorstromen naar de scholing Systeem In-Zicht 3 Coach en begeleider.

In deze scholing leer je de systemische principes beter kennen en hoe je deze toepast in coaching- en begeleidingssituaties en in je rol als coach/begeleider. Je wordt een systeemopsteller. 

Je leert je eigen bewegingen en patronen beter kennen. Je kunt werken met de systemische dynamieken. Je leert hoe je met overdracht en tegenoverdracht werkt, en kent je valkuilen. Je oefent met de ordeningsprincipes van een opstelling, je leert te vertrouwen op het wetende veld en kunt werken met het lege midden. Je leert hoe je de kern van het ‘probleem’ vindt en hoe je de oplossingsrichting benoemt en vasthoudt in een coachingstraject /begeleidingssituatie/veranderingstraject. 

Er wordt aandacht besteed aan het gesprek vooraf, het uitvragen van het genogram, het driedimensionaal opstellen van het systeem en het maken van systemische stappen tijdens opstellingen.

De professionele en zeer ervaren systemische opstellers en trainers die zijn aangesloten bij KIKI Training & Coaching, laten je kennismaken met systemisch werken door middel van verschillende Systeem In-Zicht scholingen en masterclasses.


Planning

Startdatum

Wil je deze scholing volgen via STAP, klik  hier. Liever een andere scholing via de STAP-subsidie volgen? Ga naar ons  STAP-aanbod en kijk welke scholingen er nog meer te volgen zijn via STAP.

Deze scholing niet via de STAP volgen? Schrijf je in voor onderstaande startdata.

Systeem In-Zicht Coach en opsteller
17 april 2023
|
09:30
KIKI, Zuidwenk 78-P Bunschoten-Spakenburg
+

Studiebelasting Totaal 107 uur

BIJEENKOMSTEN

Live klaslokaal
Maximaal 20 deelnemers
8 x 7 uur

INTERVISIE

Groepsdiscussies via community in KIKI Kennisinstituut online
30 uur

LEEROMGEVING

Hand-out met theoretische verdieping in KIKI Kennisinstituut online
21 uur

BEGELEIDING

Trainer is bereikbaar via online leeromgeving. Casus bespreking en vragen tijdens bijeenkomsten.

Leerdoelen
  • Grondhouding, systemisch gesprek, systemische interventies
  • Kleine opstellingen opzetten, uitwerken en evalueren
  • Systemische taal als basis voor systemische veranderingen
  • Een systemisch dynamieken diagram uitwerken
  • Systemisch coachen met kinderen en ouders
RESULTAAT

Resultaat

Na de scholing herken je bewegingen en patronen en kun je werken met de systemische dynamieken. Je kunt zelf opstellingen begeleiden als coach. Je kent de ordeningsprincipes van een opstelling, je hebt leren te vertrouwen op het wetende veld en kunt werken met het lege midden.

Doelgroep, certificeren en kosten

DOELGROEP

Geschikt voor iedereen die de systeem in-zicht 1 en 2 scholing hebben gevolgd of ergens anders systemische opleidingen heeft gevolgd. Min. 8 dagen.

CERTIFICERING

  • Portfolio met een voldoende beoordeling
  • Eindpresentatie; opstelling begeleiden in beeld
  • 90% aanwezigheid


Certificering is persoonsgebonden en er wordt alleen een certificaat uitgereikt als aan de certificeringseisen is voldaan.

KOSTEN

Open inschrijving € 1950,00*

*Btw vrijgesteld CRKBO