SLIM subsidie aanvragen? Hoe slim is dat!

Wij vragen de subsidie gratis voor je aan!

Een leven lang leren is een initiatief van de overheid om volwassenen te stimuleren om zich te blijven ontwikkelen, zodat hun vaardigheden blijven aansluiten op de veranderende arbeidsmarkt. KIKI Training & Coaching biedt bedrijven een op maat gemaakt traject aan die met SLIM-subsidie kan worden uitgevoerd. Daarnaast heeft KIKI ook twee kant en klare trajecten ontwikkelt, die de afgelopen subsidies periodes al meerdere keren zijn goedgekeurd en uitgevoerd.

Door gebruik te maken van SLIM-subsidie zal leren en ontwikkelen de normaalste zaak van de wereld worden!

Ontwikkelingen in de samenleving, technologie en arbeidsmarkt zorgen ervoor dat we anders moeten gaan kijken naar scholing en ontwikkeling. Werkgevers die hun mensen in staat stellen zich continu te ontwikkelen, weten de beste mensen aan zich te binden en daar wordt hun bedrijf succesvoller van. Werknemers die zich continu blijven ontwikkelen, hebben grotere kans op een succesvolle loopbaan met leuk werk en een goed inkomen. Met de SLIM-subsidie wil de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een leerrijke werkomgeving stimuleren in het mkb.

De SLIM-subsidie is een cadeau van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor het bedrijfsleven. Ben je ondernemer in het mkb en wil je graag investeren in de ontwikkeling van uw personeel zonder dat het je veel tijd en geld kost? Dan is dit je kans!

Wat is de SLIM-subsidie

SLIM is een subsidieregeling voor mkb-ondernemingen die projecten hebben die gericht zijn op leren en ontwikkelen. De SLIM-subsidie geldt ook voor grote ondernemingen in de landbouw, horeca en recreatiesector. 

In het kort komt het erop neer dat als je de komende vijf jaar wil investeren in de ontwikkeling van je personeel, je 60% (midden-of grootbedrijf) of 80% (kleinbedrijf) van de kosten vergoed krijgt van de overheid!

Voor wie is de SLIM-subsidie bedoeld?

De subsidieregeling is bedoeld voor drie groepen aanvragers:

  • Alle individuele mkb-ondernemingen
  • Samenwerkingsverbanden in het mkb
  • Grootbedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie


Wat kun je met de SLIM-subsidie?

SLIM-subsidie is bedoeld om projecten te subsidiëren die:

  • Ontwikkel-, leer- en scholingsbehoeften in een onderneming in beeld brengen
  • Loopbaan- en/of ontwikkeladvies voor werknemers betreffen
  • Leren en ontwikkelen van kennis, vaardigheden en beroepshouding verankeren in de bedrijfsvoering
  • Een praktijkleerplaats bieden aan een beroepsopleiding in de derde leerweg


Wanneer kan de SLIM-subsidie aangevraagd worden?

Het mkb kan in maart en september subsidie aanvragen. Samenwerkingsverbanden en grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector kunnen dat in de periode van april tot en met juni aanvragen.

Wat kan KIKI voor jou betekenen?

Het team van KIKI gaat met je in gesprek om te kijken waar je graag de SLIM-subsidie voor wilt gaan gebruiken. Dit is een vrijblijvend gesprek. 

Na het vrijblijvende gesprek stellen wij een offerte op maat voor je bedrijf op. In overleg stellen we de aanvraag op, dienen deze aanvraag in en bewaken het aanvraagproces. Wanneer uw subsidieaanvraag is goedgekeurd helpen we je bij de administratie en maken wij in overleg het voortgangsverslag en de einddeclaratie.

KIKI verzorgt het traject en de subsidieaanvraag, zodat jouw kostbare tijd kan worden besteed aan het laten bloeien van de organisatie. Wanneer de subsidie niet wordt toegekend in dit termijn, dan heb je geen kosten en dienen wij de aanvraag de volgende periode opnieuw voor je in.


Slim-subsidie aanvragen heeft 6 voordelen!

Voor een mkb-ondernemer brengt SLIM-subsidie 6 interessante voordelen met zich mee:

SUCCESVOL

Je bedrijf wordt succesvoller als je investeert in je personeel. Personeel dat zich gewaardeerd voelt en zich kan ontwikkelen, presteert beter, is minder vaak ziek, bedenkt vaker nieuwe ideeën en is inventiever in het oplossen van problemen.

BUDGET

Met de SLIM-subsidie heb je als mkb-ondernemer budget om met de ‘grote bedrijven’ te concurreren. Grote bedrijven lopen vaak voor, doordat ze meer tijd en geld kunnen besteden om nieuwe ontwikkelingen te implementeren.

WETGEVING

Anticipeer nu al op de komende wetgeving. Onze regering zet de komende jaren sterk in op een leven lang leren. Denk aan de SLIM-subsidie, de STAP-regeling, de verplichte opleidingsbudgetten in diverse cao’s. Als je nu je ontwikkelingsbeleid – met subsidie – updatet, sta je straks niet voor een verplichte inhaalslag.

PROFESSIONALISATIE

De SLIM-subsidie zorgt ervoor de uw organisatie op p&o gebied verder kan professionaliseren.

OVERHEID BETAALD

Derde leerweg-constructies worden beter betaalbaar; het wordt nu immers voor 60% of 80% betaald door de overheid.

MILLENIALS

Vaak kiezen talentvolle millenials niet voor een mkb-bedrijf met een gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden. Met de SLIM-subsidie is dit te ondervangen.


Of kies voor onze subsidie trajecten die al zijn goedgekeurd en uitgevoerd:

Vrijblijvende offerte of meer informatie?