Scholing: KIKI, ontwikkelingsstimulering voor elk kind!

Inhoud

Een programma voor ontwikkelingsstimulering – is dat wel nodig? Kinderen ontwikkelen zich toch zelf in hun eigen tempo? Precies! Het enige wat jij hoeft te doen, is heel goed naar de kinderen kijken, hun ontwikkeling volgen en (als er ruimte voor is) hen een stapje verder helpen.

Bij KIKI Training & Coaching willen we het allerbeste voor de kinderen en het allerbeste voor de pedagogisch professionals. Persoonlijke ontwikkeling duurt immers een leven lang en kinderen dragen de ontwikkelingskansen al in zich. Wij dagen alle pedagogisch professionals uit om al die bloemen in de knop een (speel)veld te bieden met vruchtbare grond, waarop duizend bloemen in volle pracht kunnen gaan bloeien. Ons motto is dan ook: Laat kinderen bloeien door zelf te groeien!

Bekijk alle data

no data

Studiebelasting Totaal 23 uur

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum

Leerdoelen

Leerdoelen

 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.
 • Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
 • Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.
 • Nulla consequat massa quis enim.

RESULTAAT

Resultaat

 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Opbouw verschillende modules

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Lorem ipsum dolor sit amet
 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean
 • commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque
 • penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
Lorem ipsum dolor sit amet
 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean
 • commodo ligula eget dolor. Aenean massa.
 • Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes,
 • nascetur ridiculus mus.

Doelgroep, certificeren en kosten

DOELGROEP

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec

CERTIFICERING

 • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean
 • commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur

KOSTEN

Open inschrijving € 795,00*

*Btw vrijgesteld CRKBO

De leukste ontwikkelingskansen programma’s voor ieder kind!

Een programma voor ontwikkelingsstimulering, is dat wel nodig? Kinderen ontwikkelen zich toch zelf in hun eigen tempo? Precies! Het enige wat je hoeft te doen is heel goed kijken naar kinderen, hun ontwikkeling volgen en, als het even kan, iets extra’s aanbieden. Daarom hebben we het ontwikkelingskansen programma ‘KIKI kansen in kinderen’ verder ontwikkelt voor kinderopvang, gastouderopvang, VE groepen en de onderbouw in het primair onderwijs!

KIKI voor verschillende doelgroepen:

KINDEROPVANG

De ontwikkeling van het kind staat centraal in de kinderopvang. Het gaat daarbij om brede ontwikkeling met aandacht voor sociale activiteiten als samen spelen, samenwerken en leren van en met elkaar. Door gebruik te maken van de thema’s ‘Pedagogisch Verrijken met KIKI’ stimuleer je de ontwikkeling door kansen te grijpen en creëren tijdens het spelen.

VE GROEPEN 2-4 JAAR

VE groepen volgen met de peuters een programma dat de ontwikkeling op het gebied van taal, voorbereidend rekenen, motoriek en op sociaal-emotioneel vlak spelenderwijs aanmoedigt. Pedagogisch Verrijken met KIKI is het leukste VE-programma om kinderen spelenderwijs Voorschoolse Educatie aan te bieden.

GASTOUDEROPVANG EN NANNY’S

Het doel van de KIKI-methode is dat kinderen er echt baat bij hebben en kinderen plezier hebben tijdens de activiteiten. De nieuwe manier van werken in deze methode zorgt er ook voor dat gastouders gestimuleerd worden, enthousiast worden en zichzelf op waarde leren schatten. Je bent immers meer dan een opvangadres! Jij draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen.

Bekijk Beer Kiki scholingen:

Pedagogisch Verrijken In-Zicht – VE basisscholing

12 bijeenkomsten 2,5 uur of 3 bijeenkomsten 5 uur

In deze VE-basisscholing krijg je kennis en vaardigheden om op een VE-locatie te werken. De training bestaat uit twaalf bijeenkomsten. Met het certificaat Basis VE kun je vervolgens zelfstandig op een VE-locatie aan de slag.

Ontwikkelingstimulering voor elk kind! – VE gastouders

6 bijeenkomsten  2,5 uur of 3 bijeenkomsten 5 uur
We adviseren gastouders voordat  je met het programma gaat werken de bijbehorende scholing ‘KIKI, ontwikkelingsstimulering voor elk kind!’ te volgen. Je leert tijdens deze scholing om naar je eigen rol in de interactie met de kinderen te kijken

VErrijken met thema’s van KIKI – Kinderopvang

6 bijeenkomsten  2,5 uur of 3 bijeenkomsten 5 uur
Pedagogische- en educatieve kwaliteit van de pedagogisch medewerker is van groot belang om de ontwikkeling van kinderen door middel van spel te stimuleren. Door het volgen van deze scholing leer je de speelleeromgeving te verrijken door het inzetten van de thema’s van KIKI.

Bijscholing VErrijken In-Zicht – VE bijscholing

1 of 2 bijeenkomsten 2,5 uur

Tijdens deze bijscholing worden de nieuwste kennis en ontwikkelingen inzichtelijk gemaakt. De leidende gedachte bij het ontwikkelen van deze bijscholing is de overtuiging dat kinderen spelend de wereld verkennen en dat leren al in spel zit! Professionals hebben vooral handvatten nodig om reeds aanwezige kwaliteiten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dat geeft hun de mogelijkheid om in het vak te excelleren.

De pedagogisch professional zal na het volgen van deze bijscholing nog beter kijken naar zijn of haar eigen pedagogisch handelen en het aanbod op de kinderen afstemmen. Hierdoor zal de inhoudelijke aansluiting van de Voorschoolse Educatie naar de basisschool makkelijker en zorgvuldig verlopen. 

Gespecialiseerd Verrijken coach

3 bijeenkomsten 7 uur

De scholing ‘Gespecialiseerd VErrijken coach’ is ontwikkeld voor professionals met een leidinggevende functie en/of coaches in de kinderopvang, onderwijs of jeugdzorg. Als VErrijken coach leer je de pedagogisch professionals weer wat spelen is, met als resultaat dat de kinderen betrokken zullen deelnemen en in kunnen stappen op hun individuele niveau. De professionals kunnen zo kinderen stappen laten zetten in hun ontwikkeling. Door de speelleeromgeving te verrijken en de juiste rol aan te nemen laat de pedagogisch professional het aanbod aansluiten op het individuele kind. Zelfs in een groep waarin het ontwikkelingsniveau heel divers is, kan dat door middel van spel!

Verrijken scholing op maat

Live op op locatie

​​​Heb je een specifieke wens voor je team met betrekking tot scholing of een training? In overleg creëren wij voor u een scholingspakket samen, die we desgewenst komen verzorgen bij jullie op locatie.

Wij hebben een flexibel aanbod waarmee we op maat in uw behoefte kunnen voorzien. Je kunt daarbij denken aan:

 • Individuele scholing of groepsscholing
 • Van één dagdeel tot een heel jaar
 • Een combinatie van verschillende pakketten die wij reeds aanbieden

Opzoek naar meer informatie
over KIKI Kennisinstituut?

Ervaring
van anderen

 • De themaboekjes vind ik erg leuk en de kinderen reageren super leuk op beer Kiki. Kiki wordt tijdens het vrij spelen altijd wel betrokken. Ik heb bijvoorbeeld een poppenbuggy staan waar beer Kiki vaak in zit. Kiki hoort helemaal bij onze opvang en is hier niet meer weg te denken!

  Kinderopvang de Zonnestraaltjes
 • Met de KIKI thema’s kun je vele kanten op, een echte inspiratiebron. Ze zijn herkenbaar voor de kinderen en sluiten echt aan op hun belevingswereld. Daarnaast geven de thema’s mij ook weer extra handvaten en inspiratie. Ik vul de thema’s vaak aan met eigen activiteiten en ideeën. Zo maak ik het eigen en houd ik het ook voor mezelf leuk en uitdagend. Elk nieuw thema wordt geïntroduceerd door Kiki. De kinderen raden aan de hand van de spullen in haar knapzak waar het nieuwe thema over gaat. Daarna richten we samen een themahoek in en hangen we de woordkaarten op.

  Kinderopvang Eland
 • Sinds 2013 gebruiken wij het VE-programma ‘KIKI, ontwikkelingsstimulering voor elk kind!’. Als kleinschalig, agrarisch kinderverblijf vinden wij dit VE-programma het beste bij ons pedagogisch beleid en onze visie passen. We hebben twee stamgroepen waarin de KIKI-methode actief wordt gebruikt. De kinderen vinden de beer helemaal fantastisch. Ze willen ermee spelen, knuffelen en hun verhalen aan de beer vertellen.

  Agrarisch kinderdagverblijf de Vlindertuin
 • Sinds een jaar werk ik dagelijks met ‘KIKI, ontwikkelingsstimulering voor elk kind’. Elke dag zit Kiki klaar in de bakfiets om naar haar vriendjes te gaan. Als ik de kinderen uit bed haal is het een van de eerste dingen die ze vragen: ‘Waar is Kiki? Wat heeft ze meegenomen?’.De kinderen zijn verknocht aan de beer, maar ook aan de activiteiten. Iedere maand werken we met een nieuw thema.

  Gastouder Rolinde
 • Beer KIKI is niet meer weg te denken bij ons uit de opvang. De kinderen beleven met KIKI de leukste avonturen en leren hierdoor steeds nieuwe dingen. Wij als pm-ers vinden het gebruik van de Verrijken thema’s makkelijk in te zetten en weinig voorbereiding, waardoor we veel tijd aan de kinderen kunnen besteden. Ouders zijn ook blij met KIKI!

  Vigo’s Kinderopvang – Amersfoort
 • Lange tijd gebruikt. Ook een korte tijd niet ivm stoppen.
  Nu weer als gastouder begonnen maar dan alleen BSO. En Kiki kwam gelijk terug. In de 1e week mocht ze gelijk gaan logeren.
  Wilma Hellemons
 • Ik heb Kiki al een tijdje draaien in de gastouderopvang en vind het super leuk om er mee te werken. maar soms loop je wat vast omdat je steeds voor je gevoel het zelfde doe. En ben daarom even 2 jar gestopt. En sinds de lockdown en de Masterclassen die ik heb gevold en nog doen. heb ik weer zin om aan de slag te gaan

  Nicole Witsmeer
 • Leerzame training voor gastouders gevolgd. Gefinancierd door de gemeente. Eigenlijk alles wel gehad in mijn Spw opleiding, maar wel fijn even een verfrissing en weer alles vers in geheugen. Fijn dat je dit op je eigen tempo kan doen, ook de online avonden waren zeker een meerwaarde zodat je even kan sparren met collega’s. Hanneke was een fijne trainer. Dank je wel!

  De Drie Musketiers
 • Door het volgen van de 9-daagse pedagogiek en coach scholing heb ik mezelf ontmoet. Ik ben zelf verzekerder en heb veel werkvormen geleerd om te gebruiken tijdens de coaching. Top trainers!

  Helma Kraay
  Scholing
 • De grootste eye opener die ik kreeg in jullie training was de familie opstelling, waarin ik in zag waar ik stond ten opzichte van mijn gezin. Het heeft ontzettend veel impact gehad in mijn dagelijks leven dat ik daar nog steeds ontzettend dankbaar voor ben.

  Esther Rieks
  Scholing