KIKI Kennisinstituut, het instituut voor (op)groeien!

Persoonlijke ontwikkeling duurt een leven lang!

Je kunt pas kinderen begeleiden, opvoeden en hen iets leren als je de stenen van je eigen pad hebt opgeraapt. Anders zullen de kinderen erover struikelen. Niet alleen de kinderen plukken daar vruchten van, ook jij als persoon!

Wil jij investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van jezelf, je collega’s en/of kinderen, dan is het belangrijk dat je blijft ontwikkelen. Wij verzorgen al ruim 14 jaar een totaal aanbod aan erkende scholingen, trainingen, pedagogische ondersteuning, persoonlijke ontwikkeling en coaching voor werknemers en leidinggevende in de Kinderopvang, Gastouderopvang, het Primair Onderwijs, Zorginstellingen en Gemeenten.

Daarnaast bieden wij verschillende persoonlijke ontwikkelingsscholingen en trajecten aan voor iedereen die opzoek is naar team en/of zelfontwikkeling, betere communicatie technieken en kennis over NLP en Systemisch werk. Hierbij ligt de focus op praktische toepassingen en het creëren van in-zicht, vaardigheid en persoonlijke groei!

Persoonlijke ontwikkeling duurt een leven lang…
In-Zicht is de eerste stap naar verandering

HESTER BAARS – LINDNER

Hester Baars is sinds 1995 werkzaam in de kinderopvang. Eerst als pedagogisch werker, eigenaar van een gastouderbureau en van twee kinderdagverblijven en sinds 2012 als ontwikkelaar van het ontwikkelingsstimuleringsprogramma KIKI Kansen in kinderen. Als directeur van KIKI Training & Coaching sinds 2012 ontwikkelde zij o.a. de trainingen; KIKI Kansen in kinderen, Pedagogische Kwaliteitsboom, Baby’s In-Zicht, Pedagogisch VErrijken In-Zicht, Aan de slag met de meldcode kindermishandeling, gespecialiseerd VE-Coach, KIKI Train-de-trainer voor bemiddelingsmedewerkers en andere leidinggevenden, Pedagogische kwaliteit en coaching voor beleidsmedewerkers en coaches, Talentontwikkeling Ondersteboven, Systeem In-Zicht en Masterclasses Coachend Leidinggeven. Hester Baars is internationaal gecertificeerd NLP-trainer, gezinscoach en systemisch opsteller. Ze gelooft in talentontwikkeling door het versterken van de interactieve en pedagogische vaardigheden via training. Hester Baars is tevens auteur van de peuterboekjes Kiki. Een dag bij de opvang en Bij mij thuis en de pedagogische boeken; Kansen in kinderen. KIKI, ontwikkelingsstimulering voor elk kind! 2013, Pedagogische Kwaliteit in de praktijk 2018 Pedagogisch Verrijken in de praktijk 2020.

RON BAARS

Ron Baars werkt al 30 jaar met kinderen en jongvolwassenen. Eerst als leraar lichamelijke opvoeding en (jeugd)trainer in verschillende sporten, directeur sportcentrum en sinds 2006 als eigenaar van kinderopvangorganisatie Vigo’s kinderopvang en KIKI Training & Coaching. Ron is course director voor NAUI (National Association of Underwater Instructors), personal coach voor trainers en coaches, systemisch opsteller en master practioner NLP. Hij is ervan overtuigd dat iedereen die met en voor kinderen werkt alle hulpbronnen in zich heeft om kinderen te helpen hun plek in de wereld te vinden. Ron Baars is tevens auteur van de pedagogische boeken; Pedagogische Kwaliteit in de praktijk 2018 Pedagogisch Verrijken in de praktijk 2020. Ron ontwikkelde de afgelopen jaren een diversiteit aan trainingen voor de kinderopvang en het primair onderwijs. Hij is gespecialiseerd in systemische familieopstellingen en organisatie coaching.