KINDVOLGEN

Kindvolgsystemen Kansen in kinderen 

De kindvolgsysteem van KIKI hebben een positieve kijk op kinderen, je gaat uit van wat een kind al kan. Aan de hand van de vier ontwikkelingsgebieden volg je de ontwikkeling van kinderen. De gebieden zijn:

  • motorische ontwikkeling
  • sociaal-emotionele ontwikkeling
  • spraak- en taalontwikkeling
  • cognitieve ontwikkeling

 

Om ontwikkelingskansen te creëren moet je inzicht hebben in het gedrag van kinderen. Dat je hen volgt in hun ontwikkeling, ben je niet alleen aan hen verplicht, maar is ook een voorwaarde om hen juist te kunnen begeleiden. Observeren doe je eigenlijk de hele dag door. Toch heeft een kindvolgsysteem meerwaarde. Als je gericht observeert, zie je meer.

Bloemen groeien waar ze ruimte krijgen. Mensen ook!

Digitaal kindvolgsysteem ‘Kind In-Zicht’ in samenwerking met KidsKonnect

‘Kind In-Zicht’ is een door KIKI Kennisinstituut ontwikkelt digitaal kindvolgsysteem waarmee pedagogisch professionals de ontwikkeling van 0-4 jarigen kunnen volgen in de reguliere dagopvang en op VE-groepen. Het kindvolgsysteem heeft een positieve kijk op kinderen, je gaat uit van wat een kind al kan. Aan de hand van de vier ontwikkelingsgebieden volg je de ontwikkeling van kinderen.

In samenwerking met KidsKonnect heeft KIKI Training & Coaching het kindvolgsysteem: ‘Kind In-Zicht’ laten digitaliseren. Op donderdag 10 februari 2022 heeft KIKI Training & Coaching samen met KidsKonnect een webinar over het kindvolgsysteem ‘Kind In-Zicht’ gegeven. Bekijk hier het webinar.

Ben je benieuwd naar ons digitale kindvolgsysteem ‘Kind In-Zicht’ en wil je hier meer informatie over krijgen en/of weten hoeveel het digitale kindvolgsysteem gaat kosten? Neem contact op met ons op.

 

Het kind heeft recht op de dag van vandaag!

Kindvolgsystemen ‘Ontwikkelkansen voor elk kind’

‘Kansen in kinderen’ is een praktisch kindvolgsysteem (boekje a4) waarmee pedagogisch professionals de ontwikkeling van 0-4 jarigen kunnen volgen in de reguliere dagopvang en op VE-groepen. Het kindvolgsysteem heeft een positieve kijk op kinderen, je gaat uit van wat een kind al kan. Aan de hand van de vier ontwikkelingsgebieden volg je de ontwikkeling van kinderen. De gebieden zijn: motorische ontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, spraak- en taalontwikkeling en cognitieve ontwikkeling.

Om ontwikkelingsgericht te werken moet je inzicht hebben in het gedrag van kinderen. Dat je hen volgt in hun ontwikkeling, ben je niet alleen aan hen verplicht, maar is ook een voorwaarde om hen juist te kunnen begeleiden.

Aan de hand van dit kindvolgsysteem:

  • Kijk je nog bewuster naar het gedrag van kinderen;
  • Krijg je meer inzicht in de reden van bepaald gedrag;
  • Kun je gerichter handelen;
  • Breng je de ontwikkeling van kinderen in kaart.

Kindvolgssyteem in KIKI – shop

De kindvolgsystemen boekjes zijn te koop in onze shop.

Wil je in jouw organisatie gaan werken met de methodiek ‘Pedagogisch VErrijken met KIKI’, dan kun je deze aanschaffen in de KIKI-shop. Er zijn speciaal samengestelde KIKI pakketten of losse materialen te koop.

Kindvolgsystemen Kind Inzicht

Het digitale kindvolgsysteem in samenwerking met KidsKonnect.

Wil je in de organisatie aan de slag met ons digitale kindvolgsysteem, dan kan dit via KidsKonnect. Het is ook mogelijk alleen het kindvolgsysteem aan te schaffen, zonder verdere samenwerking met KidsKonnect. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Opzoek naar meer informatie
over KIKI Kennisinstituut?

Bekijk de mogelijkheden: