Zet jij de volgende Stap? Gratis met Stap-subsidie!

Voor iedere werkende of werkzoekende!

Wacht niet op kansen, creëer kansen

Weet jij dat er dit jaar € 1.000,- opleidingstegoed voor je klaarligt om te investeren in jouw kennis, vaardigheden en toekomst? Dit STAP-budget is een cadeautje van de overheid, bedoeld om jezelf te blijven ontwikkelen. Je hebt bij KIKI Training & Coaching een ruime keuze aan (erkende)scholingen die in aanmerking komen voor het STAP-budget en hierdoor  GRATIS te volgen zijn!

STAP-subsidie

STAP betekent ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. De overheid wil met het STAP-budget de drempel verlagen voor werkenden en werkzoekenden om een scholing of training te gaan volgen. Daarnaast wil de overheid de werkenden en werkzoekenden stimuleren in zichzelf te investeren op het gebied van eigen ontwikkeling. Het maximumsubsidiebedrag is € 1000,- per persoon per jaar. Voor scholingen die duurder zijn dan het gestelde maximum bedrag, is er een eigen bijdrage.

In 5 stappen naar een scholing met STAP-budget

Vanaf 1 maart kan er iedere 2 maanden € 1000,- STAP-budget worden aangevraagd.

  1. Kies een scholing die jij wilt volgen. Bekijk hiervoor ons STAP-aanbod;
  2. Schrijf je in en ontvang jouw STAP-aanmeldbewijs met studentnummer;
  3. Dien je aanvraag voor het STAP-budget in bij het UWV via www.stapuwv.nl door in te loggen met je DigiD en studentnummer;
  4. Het UWV gaat jouw aanvraag beoordelen;
  5. UWV kent de subsidie toe en je kunt starten met de scholing!

Is jouw aanvraag niet gehonoreerd? Niet getreurd, je kunt in het volgende aanvraagtijdvak een nieuwe subsidieaanvraag indienen.

inloggen met DigiD en studentnummer, wij doen de rest

Je krijgt van ons een reminder op het moment dat het STAP-budget kan worden aangevraagd. Het is aan jezelf om de subsidie aan te vragen bij het UWV met je STAP-aanmeldbewijs. Doordat wij een voor jou een vooraanmelding bij het UWV hebben gedaan, hoef je alleen maar in te loggen met je DigiD en studentnummer. Bij toekenning ontvangen wij het STAP-budget en wij zorgen er vervolgens voor dat jij met je scholing kunt starten. Gemakkelijker kan niet!

Het STAP-budget kan jou helpen om je dromen te verwezenlijken. Wees er wel op tijd bij, want het aantal STAP-budgetten is beperkt! Op=op!

Meer dan 12 collega’s aanmelden?

Dat kan! We hebben een speciaal Excel-bestand waarmee je grote groepen tegelijk kunt aanmelden. Houd er rekening mee dat dit een persoonlijk budget is en dat iedereen de subsidie individueel mag invullen en iedereen dit alleen met een persoonlijk DigiD kan aanvragen.

Vraag via dit formulier het Excel-bestand aan!

Vragen over de STAP-subsidie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Kijk op onze veelgestelde vragen pagina of jouw vraag ertussen staat. Geen antwoord op je vraag kunnen vinden? Neem gerust contact met ons op.

We organiseren informatiebijeenkomsten over de STAP-subsidie. In de bijeenkomsten kun je je vragen stellen over de STAP-subsidie. Bekijk hier de data waarop we de informatiebijeenkomsten organiseren en meld je aan!

Interesse?

Laat jouw gegevens achter voor de STAP-budget nieuwsbrief

STAP-AANBOD

investeren in jouw toekomst en die van collega’s

Wij maken het eenvoudig om aan te vragen en helpen je geheel vrijblijvend!