Coaching in het onderwijs

Teamtraining speciaal voor team werkzaam in het primair of voortgezet onderwijs

Van inzicht naar vooruitzicht 

Schoolontwikkeling & teamtraining is essentieel voor de kwaliteit van het onderwijs


Uitzonderlijke prestaties van het gehele team worden steeds belangrijker voor het schoolresultaat. Helaas blijven veel teamleden werken als losstaand individu. Vaak maakt men te weinig gebruik van de kracht van ECHT samen werken als een team. Dit terwijl juist gezamenlijk gedragen resultaten nodig zijn, waar maximaal gebruik gemaakt wordt van de talenten tussen de teamleden. Wanneer organisaties zich meer focussen op talenten binnen hun organisatie kan dit zorgen voor; een goede werksfeer, minder verzuim en een hogere output! Dat kan zowel op individueel niveau als met een team of organisatie.

Wat kunnen wij voor het team betekenen? 

Vanuit de kennis van onze trainers over systemen en de typische dynamiek in teams, stellen zij gerichte vragen die het team op een dieper niveau inzicht geven. Door het doen van een organisatie- of teamopstelling zullen teamleden ervaren hoe het is om op een goede manier samen te werken, elkaars talenten te benutten en te groeien als team en/of organisatie.

Nieuw Inzicht door organisatie opstelling

Binnen het systeemdenken wordt een organisatie beschouwd als een zogenaamd sociaal systeem. Een dergelijk systeem bestaat dan uit een geordend geheel van onderling afhankelijke en elkaar continu beïnvloedende onderdelen. Elk systeem is gericht op een bepaald evenwicht. Wanneer er zich verstoringen in dit evenwicht voordoen, komt het hele systeem in beweging. Deze (onzichtbare) beweging wordt de systeemdynamiek genoemd. Deze dynamieken kunnen zorgen voor verstrikkingen en knelpunten in het systeem, waardoor dit niet meer optimaal werkt. De organisatieopstelling legt deze onzichtbare verstoringen bloot en geeft een beeld van mogelijke oplossingen.

Een organisatieopstelling is een ruimtelijke weergave van een organisatie of team, waarin medewerkers, afdelingen, klassen of doelen (vertegenwoordigd door ‘representanten’) in de ruimte worden opgesteld in verhouding tot elkaar. 

Missie, visie en kernwaarden

Hoe krijg je als team of organisatie de neuzen dezelfde kant op? Een goede manier kan zijn om gezamenlijk te werken aan een missie en visie en kernwaarden. Om een verandering in gang te zetten, richten we ons vaak op de omgeving en het gedrag van mensen. Dat is immers zo zichtbaar. Alleen zijn ze het topje van de ijsberg van wat de mens is. Veranderen begint op een ander niveau, dat van waarden en overtuigingen. Daar zit de motor van ons menselijk handelen. 

Op creatieve wijze gaan we aan de slag met het model van de neurologische niveaus van Dilts en Bateson. Het model gaat er vanuit dat er 6 logische niveaus zijn waarop mensen denken, leren, veranderen en functioneren.

Het model van de logische niveaus zal helpen bij het stellen van doelen en kan gebruikt worden om tot inzicht te komen over waarom resultaten uitblijven of waar de schoen wringt. 

Wat levert het op?

  • Verbeteren onderwijskwaliteit 
  • Positieve sfeer
  • Teambuilding
  • Inzicht in vooruitzicht 
  • Respect voor elkaar 
  • Verbondenheid
Organisatie- en teamcoaching
Live of virtueel
750,00

In-company dagdeel

  • Voor organisatie- en teamcoaching maken we altijd een offerte op maat. Hieronder een indicatie van de tarieven.
Organisatie- en teamcoaching
Live of virtueel
1.350,00

In-company dag

  • Voor organisatie- en teamcoaching maken we altijd een offerte op maat. Hieronder een indicatie van de tarieven.

Inzicht is de eerste stap naar verandering!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte


Offerte of bel-
afspraak aanvragen?

Vraag nu aan en wij nemen contact met je op!