Nieuwsbrieven

Wetenschappelijk onderzoek Pedagogisch VErrijken in de praktijk

Wat doen kinderen het liefst? Precies… spelen! Ben je het daar mee eens? Werk dan mee aan ons wettenschappelijk onderzoek en school jouw pedagogisch medewerkers als verrijken experts en zet je (VE-)opvang op de kaart als wetenschappelijk onderzochte kinderopvang waar spelen de basis biedt voor ieder (VE-)kind!

KIKI Training & Coaching gaat in het schooljaar 2021 – 2022 wetenschappelijk onderzoek laten uitvoeren over de effecten van het verrijken van spelen. Met dit onderzoek willen wij ons nieuwe programma VErrijken met Kiki met verschillende bijbehorende thema’s evalueren voordat wij dit onder een breder publiek uitrollen. Dit programma is gericht op pedagogisch professionals (medewerkers) in de kinderopvang met als doel hen handvatten te bieden in het ondersteunen van de ontwikkeling van (VE-)kinderen.

Lijkt het jou interessant om deel te nemen aan dit onderzoek, maar heb je nog vragen? Stel deze vragen tijdens de virtuele informatiebijeenkomst op donderdag 8 april om 13.00 uur. Hierin vertellen we meer over het onderzoek en beantwoorden we jouw vragen.

Op onze website vind je meer informatie over dit onderzoek en kun je je aanmelden voor de informatiebijeenkomst en/of voor het wetenschappelijk onderzoek ‘Pedagogisch VErrijken in de praktijk’ via het vrijblijvende inschrijfformulier.

Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier

Vernieuwde kindvolgsysteem weer bestelbaar!

Wij kunnen met trots zeggen dat het vernieuwde kindvolgsysteem weer te bestellen is via onze webshop!

In het kindvolgsysteem is een nieuw onderdeel toegevoegd: ‘Cognitieve ontwikkeling’. Daarnaast heeft het kindvolgsysteem een nog positievere kijken op kinderen gekregen. Je gaat uit van wat het kind al kan op zijn/haar leeftijd.

Het kindvolgsysteem is een A4-boekje waarin je de ontwikkeling volgt van 0 tot 4 jaar en het voldoet aan de IKK eisen en VE-wetgeving. Met dit kindvolgsysteem kun je aan de slag in de kinderopvang en gastouderopvang. Het boekje is vooral praktisch en eenvoudig, waardoor het observeren weinig tijd kost en toch veel inzicht geeft. In het kindvolgsysteem bevat een uitleg over het observeren van de ontwikkelingsgebieden, een korte verslaglegging voor gesprekken met ouders en een overdracht naar de basisschool per ontwikkelgebied.

Aan de hand van het kindvolgsysteem:

  • Kijk je nog bewuster naar het gedrag van kinderen
  • Krijg je meer inzicht in de reden van bepaald gedrag
  • Kun je gerichter handelen
  • Breng je de ontwikkeling van kinderen in kaart waardoor jij (en school) nog beter kunt inspelen op de behoeften van het desbetreffende kind.

Bestel hier het kindvolgsysteem

Aanbod virtuele trainingen en scholingen maand april

Speciaal voor jou en je collega’s hebben wij ons virtueel aanbod aan trainingen voor de maand april uitgebreid. Wij bieden diverse pedagogische trainingen aan die je gemakkelijk vanuit huis kunt volgen.

Alle trainingen worden verzorgd door erkende KIKI trainers die gecertificeerd zijn als pedagogisch beleidsmedewerker/coach. En wist je dat de uren van het volgen van de virtuele trainingen (bijna allemaal) als pedagogisch coaching uren mogen worden opgenomen in het scholingsplan van 2021?

Schrijf je nu snel in door op de link van de training te klikken! Hopelijk tot snel in ons virtueel klaslokaal.

Agenda Trainingen/Scholingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *