Lees hieronder het artikel die in het KindVak magazine staat. Je kunt het artikel ook hier lezen.

Leven lang leren met het traject ‘Laat je talenten bloeien’

Ontwikkelingen in de samenleving, technologie en arbeidsmarkt zorgen ervoor dat ‘Leven lang leren’ een grotere rol gaat spelen. Trainers Wilma Polderman en Inge van Boxmeer geven samen met Sanne de Bruijn, Kinderdagverblijf SAMSAM en Leon van Lankveld, Kinderdagverblijf Elsendorp een beeld van het SLIM-subsidietraject ‘Laat je talenten bloeien!’ die zij geven/volgen vanuit KIKI Training & Coaching.

Waarom vind je het belangrijk om in de organisatie ‘Leven lang leren’ toe te passen?

Inge: We leven nu in een dynamische samenleving. De tijd van ‘je leert voor één beroep en daar blijf je bij’ bestaat niet meer. Om met de huidige ontwikkelingen mee te gaan, moet je jezelf blijven ontwikkelen.

Leon: Door medewerkers te laten leren geef je ze inzicht in hun eigen handelen en kun je ze verrijken met nieuwe methodes, technieken en inzichten. De tijd staat immers niet stil en we kunnen steeds meer en makkelijker gebruik maken van ervaringen en kennis van anderen.

Wilma: Ik ben geboren en getogen te midden van de Rotterdamse havens. Mijn vader was scheepstimmerman: hij kwam destijds van school af en leerde toen het vak van scheepstimmerman op een praktijkopleiding. Vervolgens heeft hij zijn hele werkzame leven dit vak uitgeoefend. Ik kan me niet herinneren dat hij ooit een aanvullende scholing heeft gehad.

Nu is dit ondenkbaar! De wereld verandert zo snel, dat medewerkers continu bij moeten leren. De kinderopvang is veel meer dan alleen maar opvang. Het is een vak waarin de ontwikkeling van kinderen centraal staat.

Sanne: Iedereen mag de kans krijgen zich te blijven ontwikkelen naar eigen wens. Er is ruimte voor persoonlijke groei op basis van eigen ambitie.

Waarom heb je voor het traject ‘Laat je talenten bloeien!’ gekozen?

Wilma: Tijdens het traject begeleid ik organisaties bij het vaststellen en vastleggen van de ontwikkelbehoefte van medewerkers in een scholingsplan en dit blijvend ondersteunen door coaching op de werkvloer.

Sanne: We wilde graag onze medewerkers de kans geven om zich te blijven ontwikkelen naar eigen wens en hierbij ruimte geven voor persoonlijke groei op basis van eigen ambities.

Waarom is het belangrijk om tijd en geld te steken in het opleiden van medewerkers?

Inge: Een organisatie wil gezond zijn en blijven. Daarvoor heb je gedreven medewerkers nodig. Je wilt dat medewerkers werkgeluk ervaren en passie hebben voor hun vak. Door op te leiden breng je ze vakkennis bij, waardoor ze zich zekerder voelen over hun competenties. Door dit samen met teamgenoten te ervaren kunnen ze elkaar nog meer in beweging brengen.

Leon: We doen vaak dingen zoals we ze doen. Maar waarom doen we dat? Door op te leiden verrijk je de medewerkers met kennis, waardoor zij geprikkeld worden om over zaken na te denken.

Hoe kijken medewerkers naar dit traject?

Leon: In eerste instantie afwachtend. Wat wordt er van mij verwacht en wat gaat er allemaal komen? Door dieper naar jezelf te kijken kun je de vinger op de plek leggen waar je zaken aan moet pakken om ze te veranderen.

Sanne: Positief, medewerkers hebben het gevoel dat er ruimte is om zich te uiten en ze mogen nadenken over hun ambities.

Wat willen jullie bereikt hebben na dit traject?

Inge: Als trainer wil ik graag dat de organisatie zelf aan de slag kan. Het is fijn wanneer ze zelf goede ontwikkelgesprekken kunnen voeren en monitoren zodat het een continu proces is.

Leon: We willen bereiken dat we ons meer bewust zijn van wat we doen? Hoe houden we de kwaliteit vast welke we bieden of hoe kan het zelfs nog beter? Hoe houden we een prettige werksfeer in stand? Wat hebben we daarvoor nodig en wie is daar verantwoordelijk voor? Het zou zo mooi zijn als iedereen in eerste instantie die vragen beantwoordt met ‘ik’.

Wilma: Als trainer wil ik na het traject bereikt hebben dat de medewerkers zich bewust zijn van hun ontwikkelbehoefte, ligt er een scholingsplan voor de organisatie en hebben de intern coaches geleerd hun medewerkers adequaat te coachen!

Sanne: Na dit traject willen wij als organisatie een gemotiveerd team met medewerkers hebben, die hun talenten kunnen inzetten voor de organisatie. Dit door in te spelen op hun talenten.

Lees meer over dit SLIM-subsidietraject op www.kiki-s.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *