Startdata

geen gegevens

Informatie

Effectiever met elkaar communiceren

https://portaal.kiki-s.nl/image/cl26/banner

Introductie

Communiceren doen we allemaal. Helaas is het niet altijd effectief. Wat bepaald dat jouw communicatie niet altijd effectief is? Hoe kun je effectiever communiceren?

Inhoud

Tijdens het 10-minutengesprek vertelt Marieke aan de ouders van Job dat hij op de groep steeds meer zijn plek vindt. Soms speelt hij alleen in de sensomotorische hoek en soms is hij ‘druk’, terwijl de andere kinderen buiten op het speelveld spelen. Uit de reactie van de vader van Job maakt Marieke op dat ze iets verkeerds heeft gezegd. Marieke vraagt hem wat er aan de hand is. De vader van Job geeft aan dat hij vroeger altijd ‘druk’ werd genoemd en dat hij zijn zoontje hier niet in herkent. Hij wil voorkomen dat Job het stempel ‘druk’ krijgt.

Communiceren doen we allemaal. Helaas is het niet altijd effectief. Jouw gedrag en communicatiestijl bepalen hoe anderen op je reageren. Soms verloopt je communicatie helemaal naar wens, maar er zijn momenten dat gesprekken moeizamer verlopen.

Bewust communiceren is een van de belangrijkste ingrediënten voor succes. Het is essentieel bij het opbouwen en onderhouden van contacten. Het geeft je de mogelijkheid om op een duidelijke en heldere manier je belangen, ideeën en gevoelens naar voren te brengen.

Tijdens deze training laten we zien hoe iedereen onbewust gestuurd wordt in zijn of haar communicatie, gedrag en emoties. Je wordt je bewust van je communicatievaardigheden.

Je leert gebruik te maken van het communicatiemodel en verschillende gesprekstechnieken. Op deze manier word je je bewust van de verschillende processen die onbewust plaatsvinden tijdens een gesprek.

Studiebelasting: 3 uur

 • 2,5 uur training
 • 30 minuten online leeromgeving

Leerdoelen

 • Je leert hoe je op effectieve wijze communiceert en een boodschap overbrengt
 • Je leert hoe je situaties beter kunt inschatten
 • Je leert hoe je respectvol feedback geeft en ontvangt

Certificering

 • Aanwezigheid in het (virtueel) klaslokaal
 • Eindbespreking casus
 • Na afronding van de training ontvang je een digitaal bewijs van deelname in je eigen opleidingsportaal.

Resultaat

 • Na de training heb je kennis van verschillende manieren van luisteren en communiceren. Daarnaast begrijp je wat er gebeurt tijdens communicatie, en kun je diverse gesprekstechnieken inzetten zodat anderen met je willen praten.

Doelgroep

 • De training is geschikt voor iedereen die betaald of vrijwillig werkt met kinderen en specifiek voor leerkrachten, pedagogisch professionals in de kinder- en gastouderopvang.
 • MBO 3 werk- en denkniveau. Indien MBO 2 is werkervaring met kinderen vereist.

Prijs

€ 75,00

Heb je als organisatie interesse in deze training? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan!

Planning

geen gegevens

Contact/offerte aanvragen

Heb je vragen met betrekking tot een offerte en wil je iemand spreken van onze afdeling Sales? Boek hieronder een telefonische afspraak!