Startdata

no data

Informatie

Structuur en grenzen op de bso

https://portaal.kiki-s.nl/image/cl20/banner

Introductie

Op de BSO heb je te maken met verschillende leeftijdsgroepen, maar stel je dezelfde structuur en grenzen voor alle leeftijdsgroepen of voor elke leeftijdsgroep een andere structuur en grenzen?

Inhoud

Josje is helemaal blij als ze binnenkomt bij de BSO: pedagogisch professional Petra is er! Van Petra mogen de kinderen vrij spelen en ze heeft een speciale eet- en drinktafel klaargezet voor als Josje dorst of trek heeft. Josje gaat eerst lekker buiten voetballen, even afreageren na zo’n lange dag zitten op school. Bram, de andere pedagogisch professional, die heeft liever dat de kinderen eerst handen wassen en aan tafel gaan zitten om samen de dag te bespreken. En wat vind jij?

Als kinderen naar de basisschool gaan, verandert er opeens heel veel voor hen. Ze hebben tijd nodig om te wennen aan die veranderingen. Het is belangrijk om met name in de eerste fase te zorgen voor veel veiligheid en vertrouwdheid. Structuur kan daarbij helpen. Het is fijn als kinderen een beetje aan de hand in het nieuwe ritme worden meegenomen en zo wegwijs raken in nieuwe situaties. Wanneer kinderen op hun gemak zijn en zich veilig en vertrouwd voelen, willen ze op de BSO vaak lekker actief bezig zijn.

Een goed schema kan je daarbij helpen. In de BSO heb je met veel verschillende leeftijden te maken. Besef dat in elke leeftijdsgroep andere regels en afspraken nodig zijn. De breinen op de verschillende leeftijden zijn verschillend.

Tijdens deze training gaan we in gesprek over de verschillende breinen en karakters van kinderen en hoe je structuur en grenzen kunt bieden aan kinderen van 4-6 jaar, 6-9 jaar en 10 jaar en ouder. Een training vol inzichten en ideeën om het werk op de BSO nog leuker en waardevoller te maken!

Studiebelasting: 3 uur

 • 2,5 uur training
 • 30 minuten online leeromgeving

Leerdoelen

 • Structuur bieden aan kinderen van 4 jaar en ouder
 • Grenzen stellen voor kinderen van 4 jaar en ouder
 • Kennis van het kinderbrein

Certificering

 • Aanwezigheid in het (virtueel) klaslokaal
 • Eind bespreking casus
 • Na afronding van de training ontvang je een digitaal bewijs van deelname in je eigen opleidingsportaal

Resultaat

 • Na deze training weet je hoe je structuur biedt en grenzen kunt stellen aan kinderen ouder dan 4 jaar.

Doelgroep

 • De training is geschikt voor iedereen die betaald of vrijwillig werkt met kinderen en specifiek voor leerkrachten, pedagogisch professionals in de kinder- en gastouderopvang.
 • MBO 3 werk- en denkniveau. Indien MBO 2 is werkervaring met kinderen vereist.

Prijs

€ 75,00

Heb je als organisatie interesse in deze training? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan!

Planning

+

Contact/offerte aanvragen

Heb je vragen met betrekking tot een offerte en wil je iemand spreken van onze afdeling Sales? Boek hieronder een telefonische afspraak!