Startdata

no data

Informatie

In gesprek met ouders - Meldcode kindermishandeling -

https://portaal.kiki-s.nl/image/cl17/banner

Introductie

Een gesprek met ouders en jeugdigen over (vermoedens van) kindermishandeling of huiselijk geweld vraagt het nodige van jou als professional.

Inhoud

Stel je voor… Je vermoedt dat er bij Lynn thuis sprake is van huiselijk geweld. Je hebt de eerste twee stappen gevolgd van de Meldcode en bent aangekomen bij stap 3: een gesprek met de ouders. Je hebt de signalen voor jezelf helder en je wilt een open gesprek met de ouders. Hoe pak je dit aan?

Een gesprek met ouders en jeugdigen over (vermoedens van) kindermishandeling of huiselijk geweld vraagt het nodige van jou als professional. Als je in gesprek gaat met ouders wil je jezelf professioneel opstellen zonder te oordelen. Dit is extra lastig aangezien het een gevoelig onderwerp is en je niet goed kunt inschatten hoe ouders zullen reageren. Je doel is om het onderwerp bespreekbaar te maken en ervoor het kind samen uit te komen.

Het begint met een goede voorbereiding van het gesprek. Je moet helder voor ogen hebben wat je wilt bespreken. Je houding is erg belangrijk en natuurlijk moet je de juiste vragen stellen.

De training ‘In gesprek met ouders’ helpt professionals om goed te communiceren met ouders en juist te reageren. Tijdens de training krijg je meer inzicht in de gesprekstechnieken, wordt er geoefend met de verschillende reacties van ouders en worden verschillende casussen besproken.

Studiebelasting: 3 uur

  • 2,5 uur training
  • 30 minuten online leeromgeving

Leerdoelen

  • Beheersing van gesprekstechnieken die je kunt inzetten
  • Aan de hand van situaties uit de praktijk inschatten wat een gewenste reactie is op de emoties of uitspraken van ouders

Certificering

  • Aanwezigheid in het (virtueel) klaslokaal
  • Eindbespreking casus
  • Na afronding van de training ontvang je een digitaal bewijs van deelname in je eigen opleidingsportaal

Resultaat

  • Na de training durf je met ouders een open gesprek aan te gaan wanneer je huiselijk geweld en/of kindermishandeling vermoedt. Je bent in staat de juiste gesprekstechnieken in te zetten.

Doelgroep

  • De training is geschikt voor iedereen die betaald of vrijwillig werkt met kinderen en specifiek voor leerkrachten, pedagogisch professionals in de kinder- en gastouderopvang.
  • MBO 3 werk- en denkniveau. Indien MBO 2 is werkervaring met kinderen vereist.

Prijs

€ 75,00

Heb je als organisatie interesse in deze training? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan!

Planning

+

Contact/offerte aanvragen

Heb je vragen met betrekking tot een offerte en wil je iemand spreken van onze afdeling Sales? Boek hieronder een telefonische afspraak!