Startdata

za 07-10-2023
KIKI, Zuidwenk 78-P Bunschoten-Spakenburg

Informatie

Systeem In-Zicht 1/NLP

https://portaal.kiki-s.nl/image/cl1345/banner

Introductie

Een systemische opstelling maakt zichtbaar hoe patronen je leven beïnvloeden. Iedereen maakt deel uit van een systeem, zoals van een familie. In elke familie spelen verborgen patronen een rol.

Inhoud

Systeem In-Zicht 1

Je familie is het eerste ‘systeem’ waar je onderdeel van uitmaakt. Hedendaagse problemen, zowel privé als op het werk, vinden vaak hun oorsprong in bewust en onbewust overgenomen ideeën, overtuigingen en waarden.

Iedereen is onderdeel van systemen. Een systeem is een samenhang van mensen en hun omgeving waarin alle leden een gezamenlijk doel nastreven. Denk hierbij aan ons gezin, ons werk, de vereniging waar we op zitten, de opleiding die we volgen, en onze vriendenkring. Doordat de leden van een systeem een gezamenlijk doel nastreven, zijn zij afhankelijk van elkaar. Op het moment dat er een verandering plaatsvindt binnen het systeem, zullen alle leden van het systeem meebewegen. Het systeem raakt na een verandering namelijk in onbalans en de leden zullen (on)bewust weer op zoek gaan naar een nieuwe balans. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een baby geboren wordt. Degene die voorheen de jongste was, is dit nu niet meer. Ouders hebben hun aandacht opnieuw te verdelen. Om een nieuwe balans te vinden kan een systemische opstelling helpend en verduidelijkend zijn en kunnen er stappen worden gemaakt die voor meerdere leden uit het systeem helpend zijn.

Tijdens de scholing maak je kennis met systemisch werken en kijk je naar de dynamieken en symptomen van het gezin waarin je bent opgegroeid. Daarnaast leer je ook hoe kinderen en het gezin op dat niveau benaderd kunnen worden en hoe een gezin door een familieopstelling weer meer in balans kan komen.

NLP

Tijdens de scholing staat NLP centraal (neurolinguïstisch programmeren) en leer je om goed naar jezelf te kijken. Tijdens specifieke reflectiemomenten wordt je een spiegel voorgehouden. Jij maakt pas op de plaats en kijkt naar jezelf onder begeleiding van de trainer. Hoe zie jij jezelf? Maar ook, hoe denk jij dat de mensen om je heen – van familie en vrienden tot leidinggevenden en collega’s je zien? Zodra jij op deze vragen een duidelijk antwoord kunt geven, kun je werken aan je eigen ontwikkeling. Op welke punten kun jij jezelf verbeteren zodat je ook echt bereikt wat je wilt bereiken? Wat zet jou in beweging, maar ook, door welke factoren word jij geremd? Deze methode van zelfbewustzijn werkt verhelderend – je krijgt grip op je eigen leven en dat geeft je zelfvertrouwen een boost. In de vijfdaagse training leer jij om je zelfkennis in de vorm van persoonlijke overtuigingen en denkpatronen optimaal en bewust in te zetten voor effectieve communicatie. Je leert praktische methoden en technieken om jezelf en andere mensen beter aan te voelen en te begrijpen, zodat jij door middel van communicatie je doel makkelijker kunt bereiken en beter contact maakt met de mensen om je heen.

Je maakt een persoonlijke groei door die van grote invloed zal zijn op je succes in het leven – privé en professioneel. ‘Talentontwikkeling Ondersteboven’ laat zien dat je leven excellent kan worden als je zelfbewust en positief leert denken en ongekende capaciteiten in jezelf ontdekt.

Studiebelasting: 40 uur

 • 5 x 6,5 uur scholing
 • 7,5 uur online leeromgeving

Leerdoelen

 • Waarnemen vanuit de principes van ‘binding’, ‘ordening’ en ‘balans’: de 3 wetten in elk ‘systeem’
 • De dynamieken ontdekken in jouw eigen ‘systemen’
 • Een verband te leggen tussen ‘symptomen’ en ‘dynamieken’
 • Systeem energie
 • Verschillende gevoelens
 • Persoonlijk en groepsgeweten
 • Afbakening, plek, volgorde, schuld
 • Verlangen, gemis, eer geven, uitreiken, nemen van je lot

Certificering

 • 80% aanwezigheid
 • Certificering is persoonsgebonden en er wordt alleen een certificaat uitgereikt als aan de certificeringseisen is voldaan.

Resultaat

 • Na de scholing heb jij kennis van systemisch werken, de systemische wetten en heb je gekeken naar de dynamieken en symptomen van het gezin waarin je bent opgegroeid. Je bent bij verschillende opstellingen aanwezig geweest en hebt zelf systemische opstellingen gedaan – je hebt het systeem werk zelf ervaren.

Doelgroep

 • Geschikt voor iedereen die interesse heeft in familieopstellingen, systemisch werk en persoonlijke ontwikkeling.

Prijs

€ 990,00

Planning

za 07-10-2023
+

Contact/offerte aanvragen

Heb je vragen met betrekking tot een offerte en wil je iemand spreken van onze afdeling Sales? Boek hieronder een telefonische afspraak!