Startdata

wo 29-11-2023
KIKI, Zuidwenk 78-P Bunschoten-Spakenburg
ma 15-01-2024
KIKI, Zuidwenk 78-P Bunschoten-Spakenburg

Informatie

Effectiever communiceren met NLP

https://portaal.kiki-s.nl/image/cl1035/banner

Introductie

Communiceren doen we dagelijks. Sterker nog, een mens kan niet zonder communiceren! Zodra mensen met elkaar in contact komen, is er sprake van communicatie.

Inhoud

Communiceren doen we dagelijks. Sterker nog, een mens kan niet zonder communiceren! Zodra mensen met elkaar in contact komen, is er sprake van communicatie. Wil jij leren hoe je effectiever communiceert, zowel zakelijk als privé? Volg dan de scholing Effectiever communiceren met NLP!

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een waardevolle methode om effectief te communiceren. Deze methode is gebaseerd op het principe dat overtuigingen en denkpatronen zo ingezet moeten worden dat ze tot optimale communicatie leiden. Onderzoek laat zien dat mensen die effectief communiceren dezelfde gedragsstrategieën gebruiken. Daardoor zijn ze succesvol en effectief. Deze leerzame scholing in NLP bevat praktische methoden en technieken voor het verbeteren van je communicatie en persoonlijk functioneren. Je zult mensen beter aanvoelen en begrijpen. Dat maakt het een stuk makkelijker om te communiceren en je doel te bereiken.

Loop je wel eens vast in een gesprek of heb je ook wel eens dat de juiste woorden je na het gesprek wél te binnen schieten? Dan biedt NLP dé oplossing.

NLP leert je om je eigen taalpatronen en die van anderen te herkennen. Met de juiste tools voer je effectievere gesprekken en kom je sneller tot de kern van het gesprek. Je toont meer begrip voor de ander, omdat je weet wat je gesprekspartner daadwerkelijk naar jou zendt door middel van zijn of haar taalgebruik. Met behulp van NLP-technieken creëer je meer begrip en een positieve ervaring voor je gesprekspartner.

Tijdens de scholing krijg je meer inzicht in je eigen communicatiestijl. Je leert hoe je bewuster verbinding maakt en met als gevolg dat de relatie sterker wordt. Je ontdekt de kracht van goede vragen stellen en leert je standpunt(en) helder en duidelijk over te brengen. Ook leer je hoe je in moeilijke situaties schakelt om weerstand te beperken.

In de scholing ‘Effectiever communiceren met NLP’ leer je hoe je een boodschap overbrengt en welke technieken daarvoor bestaan. Je leert zowel zakelijk als privé beter communiceren. Je voorkomt misverstanden in gesprekken en leert je uit te spreken op een manier die overeenkomt met wat je werkelijk ervaart.

Studiebelasting: 32 uur

 • 4 x 7,5 uur
 • Oefenen in de praktijk
 • 2 uur online leeromgeving

Leerdoelen

 • Je komt sneller tot de kern in gesprekken
 • Je communiceert je ervaringen en visie helder
 • Je begrijpt de onderliggende behoeften en intenties in gesprekken
 • Je brengt op effectieve wijze diepgang in een gesprek, waar en wanneer jij dat wil
 • Je zet non-verbale tools in om meer verbinding te brengen in communicatie
 • Je bent je bewust van het wereldmodel van anderen en haakt hierop aan
 • Je gebruikt taalpatronen om gewenste positieve resultaten te behalen

Certificering

 • 80% aanwezigheid
 • Eindopdracht 'Communiceren met NLP-technieken in een e-mail of gesprek'
 • Certificering is persoonsgebonden en er wordt alleen een certificaat uitgereikt als aan de certificeringseisen is voldaan.

Resultaat

 • Na deze scholing communiceer je zakelijk en privé met meer kennis, krachtiger en effectiever.

Doelgroep

 • Voor professionals die effectiever en doelbewuster willen communiceren.

Prijs

€ 950,00

Planning

wo 29-11-2023
+
wo 29-11-2023
+
ma 15-01-2024
+

Contact/offerte aanvragen

Heb je vragen met betrekking tot een offerte en wil je iemand spreken van onze afdeling Sales? Boek hieronder een telefonische afspraak!