Startdata

geen gegevens

Informatie

Werken met jongens en meisjes

https://portaal.kiki-s.nl/image/cl1/banner

Introductie

Zijn jongens ‘lastig’? Nee, ze zitten gewoon anders in elkaar dan meisjes. Als je dat beseft, kun je hen wellicht beter begrijpen.

Inhoud

Pedagogisch professional Sophie is buiten met Larissa, Sjoerd en Tijmen (3 jaar). Larissa speelt op het grasveld met de twee poppen en de buggy. Sjoerd en Tijmen zijn aan het stoeien en rollen over elkaar heen. Sophie geeft aan dat ze moeten stoppen en rustig moeten gaan spelen, ze ‘doen’ veel te druk. Larissa zegt: “Jongens zijn stom, ze doen altijd aan vechten.”

Zijn jongens ‘lastig’? Nee, ze zitten gewoon anders in elkaar dan meisjes. Als je dat beseft, kun je hen wellicht beter begrijpen.

Kinderen zijn niet gemakkelijk in een hokje te stoppen. Ieder kind heeft immers zijn eigen karaktertrekken en persoonlijkheids-kenmerken. Toch beschrijven veel mensen meisjes als rustig, lief en sociaal, terwijl jongens snel gezien worden als druk, impulsief en lawaaierig. Dit verschil heeft te maken met de hersen- en hormoonontwikkeling bij jongens en meisjes. Meisjes ontwikkelen op jongere leeftijd sociale vaardigheden. Jongens zijn impulsiever doordat zij meer testosteron aanmaken. Deze verschillen in ontwikkeling zorgen ervoor dat meisjes over het algemeen andere karaktertrekken hebben dan jongens.

Heb jij jongens in de opvang/groep, dan is het goed om te weten dat hun gedrag voortkomt uit de manier waarop zij biologisch in elkaar zitten. Wanneer je je hiervan bewust bent, kun je het gedrag van jongens wellicht beter plaatsen.

Studiebelasting: 3 uur

 • 2,5 uur training
 • 30 minuten online leeromgeving

Leerdoelen

 • Het verschil in hersenontwikkeling tussen jongens en meisjes
 • Kennis van de invloed van hormonen op de ontwikkeling
 • De oorzaken van verschillen tussen het gedrag van jongens en dat van meisjes

Certificering

 • Aanwezigheid in het (virtueel) klaslokaal
 • Eindbespreking casus
 • Na afronding van de training ontvang je een digitaal bewijs van deelname in je eigen opleidingsportaal

Resultaat

 • Inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes.

Doelgroep

 • De training is geschikt voor iedereen die betaald of vrijwillig werkt met kinderen en specifiek voor leerkrachten, pedagogisch professionals in de kinder- en gastouderopvang.
 • MBO 3 werk- en denkniveau. Indien MBO 2 is werkervaring met kinderen vereist.

Prijs

€ 75,00

Heb je als organisatie interesse in deze training? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan!

Planning

geen gegevens

Contact/offerte aanvragen

Heb je vragen met betrekking tot een offerte en wil je iemand spreken van onze afdeling Sales? Boek hieronder een telefonische afspraak!